Teenage Fanclub Tavastia 22.4.2019

with Ei kommentteja

En kyllä ihan äkkiä keksi mitään epämuodikkaampaa musiikkia kuin 90-luvulta tuoksuva kitaravetoinen powerpop. Shoegazehan on ollut jo hetken aikaa suositumpaa soundia niin sanotun tiedostavan kuluttajan korvissa, mutta tänä iltana kuultavan Teenage fanclubin edustama soundi ei osu oikein siihen trendiin. Mutta tästä huolimatta ja hyvä niin, Teenage fanclub nauttii kulttisuosiota jonka turvin se on saanut pääsiäismaanantainakin Tavastialle ihan hyvän määrän porukkaa liikenteeseen.
Ja kuten arvata saattaa, tuosta porukasta valtaosa edustaa kaltaistani 90-luvun nuorta tai siitä karvan vanhempaa musasetää. Ilokseni huomaan kuitenkin, että paikalla on myös joitakin tämän päivän nuoria, joten olisiko kitaralla sittenkin tulevaisuutta tässä urbaanimusiikin nykivän sykkeen ajassa?

Siinä missä kitaramusiikkikaan ei ilmeisesti halua millään luovuttaa, ei sitä halua illan isäntäkään. Teenage fanclub soittaa myös uudehkoja kappaleita viime vuosina ilmestyneiltä albumeilta, kuten Hereltä, mutta, mutta, kun nuo biisit eivät yllä millään kolmen 90-luvun alkupuolen klassikkoalbumien kappaleiden tasolle.

Ymmärrän kyllä varsin hyvin, miten ankealta muusikosta tuntuisi ryhtyä pastissijukeboksiksi omasta tuotannostaan, mitä Teenage fanclub siis ei todellakaan ole, mutta kun Bandwagonesque (1991) Thirteen (1993) ja Grand Prix (1995) vain sattuu olemaan kulta-aikaa yhtyeen biisinkirjoitustaipaleella.

Itselleni keikan kohokohtabiisit olivat avausraitana kuultu About you ja loppupään The Concept ja viimeisenä kuultu Everything flows. Eli ei mitään suuria yllätyksiä sinänsä. Lievänä pettymyksenä koin Sparky`s dreamin puuttumisen, varsinkin kun bändi on ehkä tuota omaa lempikappalettani yhtyeen tuotannosta tällä kiertueella soittanut.

Varsin sympaattisen oloiset skottiherrasmiehet saivat luotua keväiseen Helsinkiin hienon tunnelmallisen, reilun puolitoista tuntia kestäneen kattauksen musiikin maailmasta, jota ei tavallaan pitäisi enää olla olemassa, mutta joka elää ja voi hyvin keski-ikäisten musasetien kannattelemana. Kiitos keväisen lämpimän Helsingin ja Teenage fanclubin, päässäni on nyt soinut pari päivää biisi nimeltä The Concept esittäjältä Teenage fanclub, joka ei todellakaan ole huono valinta korvamadoksi!