Cult of Luna – Salvation 3,5
Termistö vaihtelee että onko nyt sitten kyse postmetallista vai sludgemetallin haarautumasta mutta tulos on silti sama: rauhallisia ja mätömpiä jaksoja vuorotellen. Kaheksan biisin ajan. Viis varttia. Hyvin vähän variaatiota tai biisien persoonaa. Sikäli albumimittansa vanki vaikka itse biisit yksittäin toimi hyvinä takomisen ja horisonttiin tuijottelun vuorotteluna. Myös lajinsa alkupään merkkiteoksia mitä ei sais koskaan liikaa väheksyä.
Scientist – World at War 3,5
Kuinka paljon jamaikalaisen musiikin hyvyyteen vaikuttaa auringonpaisteen määrä ulkona? Mulla ainakin vaikuttaa jopa merkittävästi. Scientist tekee dubbinsa joka tapauksessa ihan hauskasti nimittäin selkeesti tärkeimmät elementit on basso ja rummut ja kaikki muu toimii niille vaan mausteena.
Shogun Kunitoki – Tasankokaiku 4
Näitä syntetisaattoreilla rytmillistä tunnelmamusaa tekeviä poppoita on Suomessa jo valmiiks jokunen muttei niitä koskaan oo liikaa. Shogun Kunitoki kuuluu erityisesti ei-liiallisiin koska se uskaltaa heittää isot kliimaksit roskiin keskittyäkseen pienimuotosempaan nurkkajumitteluun. Jos kyse on puhtaasta taidottomuudesta niin tulos on vaan sitäkin hienompi. Ajatuksen tiedostamattomemmilla tasoilla saattaa tekeminen olla sukua jopa merkitykselliselle loungelle.
The Sound of Animals Fighting – The Ocean And the Sun 3,5
Ei debyytin jämäkkää iskua eikä kakkoslevyn loputonta eksyilyä turuilla ja toreilla. Eikä myöskään niitten kiteytynyttä yhdistelmää. Oli hyvä kohta lopettaa tän bändin ura vielä hyvän ja ainaki jokseenkin tuoreen tekemisen aikana.
V/A – Stay Awake: Various Interpretations of Music from Vintage Disney Films 4,5
Vuonna -88 julkastu tribuuttialbumi Disney-musiikille. Tuskin koskaan ihmiskunnan historiassa on ollu näin onnistunutta tähtikimaraa. Tom Waits, Yma Sumac, Sun Ra, Los Lobos, Harry Nilsson… ainoot yhdistävät tekijät on Disney ja todella hyvä onnistuminen kaikilta.
Wimme – Gierran 3
Saamelainen syväviidakko? Tapani Rinteen läsnäolo kuuluu aika isosti ja monesti tunne on lähes Rinneradio-sivuprokkiksesta.
Kuuntelupäiväkirja viikko 15
on 21.4.2021
with Ei kommentteja