Kuuntelupäiväkirja viikko 17

with Ei kommentteja

Carnivàle – Carnivàle 3,5
Suomalaiset marginaalimmat jazzarit on myös tuntunu aina tekevän hyvää jälkee. Tässä ammennetaan myös itämaisista tunnelmista mutta ei luisuta kansanmusiikin puolelle. Hyvä tekele.

Kamariherrat – Kamariherrat – The Chamberlains 3,5
Perinteistä moniäänistä accappella. Alkaa Ave Mariasta ja lipuu hiljalleen kohti tätä päivää muttei onneks pääse ikinä kovin lähelle.

Mari – Auringossa 3
Tän lätyn paikka historiankirjoissa perustuu varmaan pitkälti lievään eroottisuuteen mutta oikeesti se kiinnostavampi tekijä on Sen Yarin biisintekotyö. Mikä nyt ei oo mitään maatamullistavaa mutta perushyvää kuitenkin. Tekstit on naivistisia mutta ainakaan moneen muuhun tapaukseen verrattuna tuntus olevan oikeesti naisnäkökulmasta eikä vaan miesten maailmaa. Eläköön tasa-arvo.

The Roots – Things Fall Apart 4,5
Ei kuulosta yhtään aikaansa eläneeltä mikä on jo kova juttu mut sen lisäks touhu on kautta linjan äärimmäisen vakuuttavaa. Yks asia jonka Roots nyt tekee ja josta aina on pakko antaa hiphoplevyille vastentahtosesti pokaali on se että biisien outroihin pystytään tuhlaamaan tosi kovia biittejä joista ei oo nähty tarvetta tehdä ihan omaa biisiänsä.

Sir Coxson Sound – King of the Dub Rock 3,5
Lloyd Blackfordin (Coxsone) ekaa tekemistä. Mies synty Jamaikalla mutta muutti junnuna Britteihin. Takakansi listaa levyn nimen messevästi King of the Dubb Rock. Ei mitään varsinaista vikaa ja löytyy lätyltä kyllä kivoja juttuja ja ihan jopa pari messevää biisiä mutta ei kuitenkaan mitään mistä jaksais olla kauheen innoissaan.

Sir Coxson Sound – King of Dub Rock Part 2 4
Miehellä oli kovasti kaikkee tekemistä ja niinpä kakkososa tuli vasta seittemän vuotta ykkösosan jälkeen ja nyt oon jäljestä paljon enemmän tulessa. Biisien väleihin ympätty narraatiokaan ei tunnu ärsyttävältä niinkun se joskus tekee, lallattelut (sikäli kun niitä esiintyy) on sympaattista ja toimivaa ja efektien käyttö on kiitettävää. Zion Bound-biisin kaiut on esimerkiks päällekäyvintä mitä oon kuullu hetkeen dubissa mutta niitäkään ei oo tehty liian överiks.