Kuuntelupäiväkirja viikko 25

with Ei kommentteja

Burial Hordes – Ruins 2,5
Modernia kaikenmättävää metallia. En tiedä miten näistä pitäs enää innostua.

Harcourt, Ed – Here Be Monsters 4
Harcourtin singersongwriteriys on kovin leijuvanluonteista ja muistuttaa usein ilmavuudessaan käsistä lähtevää päiväunta. Plus on kaiken lisäks oikein hyvää.

Harcourt, Ed – From Every Sphere 3,5
Äkkiäpäs Harcourtti on hukannu sen maagisimman kelluvuuden joka teki Here Be Monstersista ei pelkästään hyvän vaan poikkeuksellisen kuulosen levyn joka kulki kokoajan jonkun verran maan pinnasta irrallaan. Ed on edelleen hyvä mutta nyt sitä on huomattavasti hankalampi erottaa muista hyvistä singersongwritereista. Harcourtin useammassa biisissä on onneks edelleen voima pysäyttää ihminen haaveilemaan.

Metallica – 72 Seasons 2,5
Pääosin Metallica tekee just sitä mitä olettas. Pieninä välähdyksinä soi jotain ikäänkun muuta noin riffin verran. Ydinkysymys on silti että miks tääkin levy on olemassa ja siihen vastaus jää ikuiseks mysteeriks.

Mummypowder – V. Strange 4
Hyvin vartioitu kotimainen salaisuus. Aina Mummypowderia kuunnellessa manaan sitä etten jo herkässä nuoruudessa kohdannu niitten musaa. Ois ollu tajunnanräjäyttävää että jotain niin hyvää tulee Suomesta. No eipä oo ikuisena riesana elämässä Mummypowder-fanitus kun vanhana osaa suhtautua asioihin vähän lunkimmin. Joka tapauksessa ensiluokkasta alternativerockia noin pyöreesti kuvailtuna. Luulen kuulevani kaikuja vaikkapa Smashing Pumpkinsista mutta ne tulee vahingossa sivutuotteena eikä oo edes plagiointiyritys. Ja toisaalla spoken wordia jotta olisin täysin aseeton. Levyllä on myös hauskaa vaikkakin turhaa rakennekikkailua kun mukana on lyhyempiä vajaa pariminuuttisia ja myös muutama puoliminuuttinen raita. Sekin ois ollu semmonen detalji johon oisin voinu täysin ihastua.

Sparks, Tim – Guitar Bazaar 4
Akustisen kitaran taas yks suuri taitaja. Yhdistelee itä- ja länsimaista musiikkiperinnettä. Paino on selvästi Sparksin kitaransoitossa mutta myös viulu ja buzuki näyttäytyy. Sen verran ajatonta tekemistä että ei asetu selvästi sen enempää jazziin, klassiseen kun kansanmusiikkiinkaan.