Kuuntelupäiväkirja viikko 30

with Ei kommentteja

Alisha’s Attic – Alisha Rules the World 2,5
Ajatus siitä että kuuntelis 1996 vuodelta ainakin jossain mielessä rockpuolelta tulevan tyttöduon debyyttilevyn kuulostaa hyvältä. Ite musiikki sitten on aika yhtäläistä höttöö kaikkeen muuhunkin ajan höttöön verrattuna.

Big Audio Dynamite – No. 10, Upping St. 3
Koko Big Audio Dynamiten olemassaolo on mulle monesti mysteeri. Joo The Clashin jäljiltä Mick Jones varmaan saikin minkä tahansa haluamansa prokkiksen läpi mutta silti. Big Audio Dynamite sotkee niin hirvittävän kasan vaikutteita samaan soppaan että en tiedä montaa kuulijaa joka pysyy mukana. Se on ehdottomasti oikee tapa tehdä just sitä mitä haluaa mutta mä en taaskaan saa kun noin yhdestä biisistä kiinni joka tällä kertaa on Sighstee M.C.! Ihailen myös syvästi soundimaailmaa jota kuulee nykypäivänä enää historiadokkareissa.

Big Audio Dynamite II – Kool-Aid 4
Sillisalaatista hedelmäpeliks. Tätä loputonta sämplerien, synojen, folkin, rockin ja ideoitten yhteistulvaa! Eihän se voikaan pysyä kasassa. Tiedän kuinka kerettiläinen mun näkemys on mutta Big Audio Dynamite kakkonen on ykköstä viihdyttävämpi täydellisellä musiikkinsa onnenpyörätoteutuksella. Vaikka jokunen Kool-Aidin biisi saakin uuden elämän myöhemmillä julkasuilla.

Dir en Grey – Uroboros 4
2008 kun bändi julkas Uroboroksen niin se oli jo pitkän linjan metallisankareita Japanissa. Viimestään jo 80-luvullahan japanilainen musaväki osas tehdä maailman parasta musiikillista sillisalaattia joten Dir en Greyn kyky sotkee kaikki maailman metalli ja tehdä siitä oma juttu ei yllätä. Monitaitonen bändi pitää koko tunnin ajan jännitystä yllä. En varmaan ikinä tuu sisäistämään levyn kaikkia loputtomia käännöksiä.

Orplid – Orplid 2
Vähän niinku neofolkin aapinen: on industrialjuttuja, kirkkaasti helkkääviä synkeehköjä folkjuttuja, lyyristä tekemistä pakanallisuudessa ja fantasiassa ja syvää huokailua menneitten aikojen loppumisesta. Saksan kieli sopii tunnelmaan todella mainiosti. Jaksaako tätä kuunnella? Ei.

Overdoze – Supreme Dosage 2,5
Kalsarikännithrashia. Kotimaasta! Hyvä että on harrastuksia.