Kuuntelupäiväkirja viikko 31

with Ei kommentteja

Duke Ellington and His Orchestra – Liberian Suite 3,5
Ihminen kuuntelee aina liian vähän 40-luvulla julkastua musiikkia. Duke on tietenkin jazzlegenda mutta mies ymmärsi jo kauan aikaa sitten hyvin sekä klassista että jazzia ja tässä ne yhdistyy kivasti jazziks jossa on paljonkin vaikutteita klassisen puolelta. Suurin ristiriita tulee siitä että Dukelta oon tottunu kuulemaan enemmän perushyvää bigbandjazzia johon tylsistyn nopeesti ja nyt kun ollaan huomattavasti taiteellisemmissa tunnelmissa niin herää kysymys että onko Duke pakotettu nyt taistelemaan tahtoonsa vastaan vai sillon kun soittaa isoo svengiä? Itse sävellys ei oo ehkä mikään suuri riemuvoitto mutta tää sulauma ei oo sen huonompi kun klassisten säveltäjienkään jazzin puolelle kurkottavat. Ja kaikki alkaa viä Al Hibblerin kanssa laulunumerolla.

NNTKZ30 – X 3,5
Venäläisräppäri joka tykkää oudommista biiteistä eikä oikeestaan ees räppää vaan ennemminkin puhuu puolisekavia ihastuttaa semisti tekemisellään.

NNTKZ30 – Russkiy Mir 3,5
Vuonna 2020 tää venäläissankari tekee lähes puhuttua räppiä biittien päälle jotka joko käy päälle niinku yleinen syyttäjä tai hämmentää vaan yleisesti ihan olemassaolollaan. Oikein ihanaa.

Rantala, Iiro – Lost Heroes 4
Iiro tribuuttaa sankareilleen yksin pianolla. Suomen aikalailla kovin pianisti haltsaa hommansa niin ihanasti että kuuntelijana on vaikee olla tykkäämättä. Jotain jazzin ja klassisen välimaastoo kahlataan mut sehän on epäoleellista ja vaakakupissa painaa vaan se että pianopimputus on oikein hyvää, upeen lyyristä ja heittelee oudosti vielä korvamatojakin ilmaan.

Thanatopsis – Thanatopsis 3,5
Kitaravelho Buckethead, oman elämänsä kiipparisti ja jokapaikanhöylä Travis Dickerson ja nimetön mutta pätevä rumpali paukutta menneen jamittelevaa progeilua jonka keskiössä on Bucketheadin tuhat ja yks sooloo.

Thanatopsis – Requiem 3
Ilmeisesti tän porukan päätöstaival. Nimen mukasesti kokonaistunnelma on sen verran seesteisempi että voi sanoo asian laidan niin olevan. Ainakin nyt on keskivertoo vähemmän Bucketheadin hulluja tilutussooloja. Mikä on miinus.