Kuuntelupäiväkirja viikko 51

with Ei kommentteja

ABBA – Arrival 3
Dum Dum Diddle ja Tiger on pöljempää ABBAa ja Money, Money, Money ja ehkä Knowing Me, Knowing You on vähän keskiverrosta poikkeevaa mutta tässä kohti kyllä pitäs jo aika hyvin tietää mitä saa ABBAa tilaamalla.

ABBA – ABBA: The Album 3,5
Levyn alottava Eagle lupailee jo vähän erilaista tekelettä kun edelliset. Lätty soundaakin kivasti edellisiä mutkikkaammalta mikä ei vielä oo paljon ABBAsta sanottu. Jopa Take a Chance on Me toisena biisinä on vähän normaalia avarampaa tekemistä. Ja päätösbiisi I’m a Marionette ei myöskään oo ihan keskiarvoo. Eli omassa sarjassaan lähes progeteos. Ei ainakaan totutun ärsyttävän tasasta lallatusta.

ABBA – Voulez-Vous 3,5
ABBA on tietenkin pohjimmiltaan sitä samaa lallatusta mutta nyt siinä päällä on niin reilulla kädellä diskomaustetta että se ärsyttävimmät kulmat saadaan piilotettua jos ei nyt hiottua. Näinkin yksinkertanen resepti saattaa riittää parhaaks ABBA-kokonaisuudeks jos pääsee siinä hötäkässä väkinäisempien sinkkujen kuuntelun yli.

Nada Surf – High/Low 4,5
Onneks ihmisellä on koko elämä aikaa korjata menneitä virheitään. Mun yks virhe on ollu se että oon missannu Nada Surfin. Nada Surf ei välttämättä tee tällä debyytillään mitään hirvittävän omaa tai maailmaamullistavaa mutta saa maksimitehot irti perustriostaan. Ysärialtindie-mitälie-pörinäpowerpoprockia jossa on just ihanasti nuoruuden epävarmuutta ja raivoo jotka saattaa hyvinkin olla yks ja sama asia.

No Age – Nouns 4
No Age riehuukin sitten duovoimin. On vauhtia, vaarallisia tilanteita ja äänikaaosta mutta myös kaihomielisyyttä, leikkisyyttä ja popkorvaa. Ja se kaikki saadaan jokseenkin koherenttiin puolituntiseen. No Age ei hukkaa aikaa tai ikäännytä kuulijaa vaan on asian ytimessä.

Nordenstam, Stina – Dynamite 4,5
Grungefolkkia(?) vuodelta -96 joka vieläpä hyödyntää ehkä vähän vahingossa aineksia klassisesta minimalismista. En oo moiseen läheisesti verrattavaa musaa ennen kuullu enkä usko että tulee hetikohta vastaan.

Nordenstam, Stina – The World Is Saved 4
Stinan vikakin alkaa olla jo parikyt vuotta vanha mut toimii edelleen loistavasti. Ens kerralla kun kirjotan musiikkihistoriaa niin sijotan Nordenstamin omaks pikkulinkikseen jonnekin naistaidemusan, laulajalauluntekijän ja alternativerockin ristipyörteisiin.