Bone Moon – Autenttista alt-countrya O’Connellsissa

with Ei kommentteja

Bone Moon eli luukuu on cherokeeintiaanien helmikuu. Tähän tietoon törmää ensimmäisenä, kun googlaa saman nimisen tamperelaisbändin nimellä. Kyseessä on siis niin uusi kokoonpano, ettei sitä vielä virtuaalimaailmassa kovin hyvin tunneta. Kuitenkin eilisiltana, aineellisessa maailmassa Tampereen O’Connellsissa bändi veti hyvän keikan.

Yhtye soittaa autenttisen kuuloista countryrockkia, alt-countrya, americanaa, folkkia tai miksi tätä kukin haluaakin kutsua. Kokoonpano on trio, jonka keskeisin hahmo on toisestakin countrybändistä, Ochre Roomista tunnettu laulaja/lauluntekijä/kitaristi Lauri Myllymäki. Myös huuliharpun soitto näytti sujuvan mieheltä hienosti. Samuli Pyykkönen soitti akustista bassokitaraa ja lauloi stemmoja. Sebastian Kruhnilla oli soitossaan selvä jazzrumpalin ote.

Keikka koostui countrymusan perinteitä kunnioittavista biiseistä, poiketen välillä myös sävellyksellisesti jännittävämmille poluille. Coverina kuultiin Gillian Welchiä.

Moon Bonen esiintymisessä ei ollut turhaa elvistelyä, vaan rehtiä maanläheisyyttä ja sympaattista introvertismiä. Bändi soitti taidokkaasti ja varsin kohtuullisella voluumilla ja näin soundissa säilyi myös herkkyys ja instrumenttien hienostuneemmat sävyt pystyi erottamaan. O’Connells sopii paikkana tällaisen esittämiseen hyvin.

Vakuuttavaa countryosaamista

Bändistä ja erityisesti Myllymäen laulusta ja kitaroinnista heijastui syvä perehtyminen country-genren estetiikkaan. Sitä ei taideta kauheasti missään kouluissa opettaa. On hienoa, että Tampereella löytyy osaamista myös tällä musiikin osa-alueella.

Bändin toimintaa voi seurata sen Facebook-sivulta.