KRAFTWERK 3-D

with Ei kommentteja

15.2 oli kunnon kattaus kraftwerkkausta tarjolla Finlandia-talossa. Näin maailman jäykimmän grooven mestarit viimeks Flowssa. Silloin jäi olo, että ”ihan jees ja hyvät soundit”, mutta syystä tai toisesta en jaksanut keskittyä loppuun asti. Tällä kertaa pärjäsin paremmin, vaikka setti oli pidempi.

Konsertointi alkoi Computer Worldin materiaalilla joka on itselleni jäänyt vieraaksi. Aloitus oli toimiva ja 3D:tä hyödynnettiin hillityn tyylikkäästi rytmejä tukien. Kunnolla keikka tärähti käyntiin, kun aina toimiva The Man Machine alkoi. Kyseessä biisi, jonka myötä olen aikanaan Kraftwerkista innostunut ja edelleen kuuluu mielestäni bändin parhaimmistoon. Saman levyn materiaalilla jatkettiin, joskin Spacelabin olisi voinut pudottaa poiskin.

Seuraava huippuhetki oli Radioactivity, jonka live-versio on molemmilla kerroilla ollut Krafwerkkia täydellisimmillään. Kappaleen sovitus oli lähempänä The Mix -levyn versiota, kuin originaalia. Varsinaisen pääsetin päätti Trans Europe Express -kollaasi jossa oli agenttileffan tunnelmaa niin äänissä, kuin kuvissakin.

Encore oli pitkä, mutta niin hyvä, että ei haitannut. Aero Dynamik oli omaan makuun vähän väärässä paikassa, ehkä jopa tähän settiin tarpeeton, mutta toisaalta se on jonkun suosikki ja nyt sekin henkilö X on täysin tyytyväinen. Keikan loppuhuipennus oli Musique Non Stop jonka päätteeksi jokainen nelikosta vielä todisti pikku sooloilla, että ” kyllä me tosiaan soitamme ihan oikeasti”.

Sikäli kun osaan ikääntyvien saksalaisten herrasmiesten mikroliikkeitä tulkita vaikutti siltä, että bändi nauttii esiintymisestä. 1946 syntynyt Ralf Hütter on tehnyt jo elämänuran musiikissa, mutta vielä ei tullut se olo, että kierrettäisiin vain tottumuksesta tai rahan perässä.