Popeda – Allas sea pool 17.7.2019

with Ei kommentteja

Allas sea pool, se Pääkkösen Jasperin paikka, isolla kirkolla, on tänä keskiviikkoisena iltana läpileikkaus kansan syvistä riveistä. Paikalle on eksynyt myös kaksi seuruetta jotka ovat liikenteessä ironisesti ja heillä on jo liput Flow-festivaaleille. Paikalla on myös instituutio Tampereen Ikurista, Popeda. Popedalla on myös fanituotteet paikalla, t-paidat maksaa 50 euroa, en osta, ostan neljän euron vissyn. Vissystä puheen ollen Popeda on yhtye jota ei tulisi kuunnella selvinpäin, se on yhtye joka laulaa paljon alkoholin käytöstä, ja yhtye jonka keulakuvat eivät käytä enää alkoholia. Käsitykseni Paten raittuidesta toki perustuu vain miehen fressiin ulkonäköön ja lavakuntoon. kaikki tämä sopii kyllä enemmän kuin hyvin myös siihen että paikalla on sankarihevikitaristi Costello Hautamäki, torvisektio, tuplabasarit ja yksi suomen karismaattisimmista rocklaulajista, Pauli `Pate` Mustajärvi. Nähdäänpä lavalla jopa joka paikan basisti Jaffan Sami.

 

Tämäkin keikka alkaa maammelaululla ja loppuu Porilaisten marssiin, siinä välissä kuullaan muutama hyvä rockbiisi kuten edellisenä iltana Hämeenlinnassa Metallican käsittelemä klassikko, kuuma kesä. Jumalaare pojat on ylpeitä tästä kunnianosoituksesta ja muistavat sen ainakin kolmesta neljään kertaan mainita. Ja onhan Metallicassa ja Popedassa paljon yhteistä, muun muassa pitkä kunnioitettava ura joka vaatii nykyisellään vessa käynnin kesken keikan, Metallicalle tuon tauon tarjosi Popeda ja Popedalle tänä iltana torvisektio, jolle annettiin paljon näyttämisen paikkoja pitkin iltaa. Ja hyvä että annettiin sillä musikaalisesti Miami vice-pojiksi nimetyn kolmikon työskentely oli illan parasta antia. Yleensä torvista vastaava Karhukopla, oli kuulemma kesälomalla.

 

Kaasua komisaario Peppone kappaleeseen basson varteen tulee Sam Yaffa joka yllätys yllätys vetää biisin bassot hyvin, ollen samalla hetken aikaa lavalla kolmas entinen Hanoi rocks jäsen.

Peppone kuului yhdessä Kuuman kesän, Tahdotko mut tosiaan ja Da Dan kanssa illan parhaisiin vetoihin. Muuten täytyy kyllä todeta että yhtye on aika pahasti kujalla historiansa hyödyntämisen kanssa, niin paljon olisi mahdollisuus tuoda esille myös jotain muuta kuin Tapani Kansa ja Juice Leskinen covereita.

 

Soundit keikalla olivat todella hyvät, Basistin 4 kaappia ja Costellon 8! Kitarakaappia takaavat ilmeisen jämäkän backlinen jonka asiosta PA:ta ei tarvitse yli ajaa. Mutta pelkkiä soundeja ei kyllä jaksa yli puoltatoista tuntia ihastella.

 

Paljon mielummin kuulisin vaikka seuraavia biisejä, Mauno soittaa stereoo, Oodi Tom Robinsonille, raswaa koneeseen, ja kuulat sekaisin. Mutta eihän mun mielipide paina tässä vaakakupissa yhtikäs mitään ja hyvä niin koska kansa viihtyy ja kansalle tätä viihdettä tehdään. Popeda on todella oman näköisensä ja siksi myös paikoin todella outo yhtye. Mutta ennen kaikkea Popeda viihdyttää ja auttaa arjesta pois, ja siitä kai rockmusiikissa on kaikessa yksinkertaisuudessaan kysymys. Taisipa Pauli mainita lavaltakin jotain Ikurin sirkuksesta, ja sitä juuri Popeda tarjoaa, lihaa ja perunaa ja sirkushuveja.  Popeda on todellista todellisten miesten ja naisten musaa.