Charlotte Day Wilson – CWD

with Ei kommentteja

Kanadassa vaikuttaa olevan hyvä meininki musiikin tekemisen suhteen. Yksi osoitus siitä on tämä Charlotte Day Wilsonin uusi EP, joka on nimeltään CWD. Teos on artistin itsensä tuottama ja omalla levymerkillään julkaisema. Mukana on pyörinyt myös tuottaja/multi-instrumentalisti Howie Beck, joka on aiemmin tehnyt yhteistyötä muun muassa Lesley Feistin kanssa.

Tälle on lätkäisty tägigsi #soul, mutta ehkä tarkempi määritelmä voisi olla vaikkapa ”blue eyed neo soul”.  Ei tämä mitään afroamerikkalaisuutta edusta, eikä yritäkään. Tietty Erykah Badu-tyylinen coolius tässä kuitenkin on, sovitettuna eheästi peruskanadalaiseen muotoon.

Rummut ja basso pitävät biisit minimalistisen tiukasti, mutta sulavasti kasassa. Taustalla hillitysti vellovat syntikat, rhodesit, kitarat ja saksofonit on sen sijaan häivytelty akvarellimaalauksen omaisesti utuisiksi. Wilsonin laulu soi vahvasti ja tunteella säilyttäen silti malttinsa, kuin aurinkolasit päässä soittava Miles Davis.

Tärkeintä ovat tietysti biisit, joita EP:llä on kuusi kappaletta. Avausraita ”On Your Own” on lähinnä intro ja viimeinen raita ”Reprise” puolestaan outro. Edellä mainituissa ei kuulla lainkaan rumpuja tai mitään komppaavia soittimia vaan pelkkää ambientleijuntaa. Neljä muuta raitaa ovatkin sitten täyttä tavaraa: surumielisiä ja tummanpuhuvia, mutta seesteisiä, sekä melodisesti ja harmonisesti mielenkiintoisia ja yllättäviä sävellyksiä, jotka tempaavat heti mukaansa, mutta toisaalta kestävät uudelleenkuuntelua ja paranevatkin siitä. Kerrassaan hienoa!

Koko teos on ystävällisesti laitettu soundcloudiin. Kuuntele itse täältä.

Kuka Charlotte Day Wilson

  • 23-vuotias laulaja/lauluntekijä/tuottaja
  • Kotipaikka Toronto, Kanada
  • Laulanut aiemmin r&b-bändissä the WAYO
  • Opiskellut klassista pianoa ja jazz-saksofonia.
  • Laulajana ja kitaristina itseoppinut