Clouds Arrived: New Beginnings

with Ei kommentteja

”Lähetä demo” -linkkimme kautta tupsahti uusi ilmeisestikin EP Clouds Arrived -bändiltä. Levy näytti olevan Spotifyssäkin ja ostettavissa Bandcampista joten varsinainen demo-vaihe on ohitettu. Aika valmiin kuuloista kamaa joka kannattaa ehdottomasti tsekata jos ilmava heviprogeilu osuu yhtään omaan makuun. Bändistä en nopealla googeloinnilla löytänyt juuri mitään tietoa, joten skippaan taustatiedot ja kertoilen fiilikset musiikista.

Alienated avaa levyn ja hyvin avaakin. Sävellys on vahva ja biisissä selvä draaman kaari. Bändi ei vain liimaa riffejä ja osioita yhteen vaan kuljettaa kuulijaa musiikissa mukanaan. Seuraavat biisit jatkavat samalla linjalla. We Used To Play Togetherissa laulupuoli onnistuu paremmin. Alienated voisi kaivata vokaaleihin joko parempaa miksausta tai jopa jotain efektointia.

Bändin nimi kuvaa hyvin musiikin tunnelmaa. Prepare Yourselves on vähän soundtrack-henkistä tunnelmointia jossa musiikki kantaa hienosti ilman laulua. You Don’t Need Words To Say You’re Sorry on nimelleen uskollisesti toinen instrumentaali. Tyylikästä tekemistä sekin. Aika moni nimekkäämpi bändi saisi ottaa mallia tästä soitosta. Melodiat eivät loista persoonallisuudella, mutta soittajat tuntuvat löytävän moneen kohtaan juuri sen parhaan nuotin. Viimeinen raita on Alienated instrumentaalisena jossa Clouds Arrived tunnustaa, että biisi on parempi ilman vokaaleja. Laulun kun saisi samalle ammattimaiselle tasolle muun tekemisen kanssa, niin tätä ostaisi vaikka isolla rahalla vinyylinä hyllyynsä.

Toinen pieni harmitus tulee rummuista. Rytmit toimivat hyvin, mutta soundillisesti osutaan usein siihen uncanny valley -kohtaan missä ei ihan tiedä soittaako ihminen vai robotti. Kokonaisuus kuitenkin toimii ja levy on oikein suositeltavaa kuunneltavaa tässäkin muodossa!

https://cloudsarrived.bandcamp.com/