Holy Motors – Slow Sundown

with Ei kommentteja
Holy Motors – Slow Sundown

Olisiko sinulla hetki aikaa, niin kertoisin Virolaisesta Holy motors yhtyeestä? Holy Motors kuullostaa, Mazzy starilta, Slowdiveltä, Chris Isaakilta ja Twin peaksilta. Nuo referenssit tulee ensimmäisenä mieleen kun kuuntelee, Musasedän korvaan tähän mennessä parasta ulkolaista levyä vuonna 2018. Tuo levy on nimeltään Slow sundown ja on ilmestynyt Amerikkalaisen wharf cat recordsin kautta.

Ja mikä näissä Pohjois-Euroopan bändeissä sitten oikein viehättää? Joku kylmän viiman ja puhtaan muodon liitto se on. Kun Jenkki ajaa avoautolla laaksoon, on tunnelma tunkkaisempi kuin Eurooppalainen tekee saman asian.

En tiedä onko Holy motors shoegazea? Epäilemättä lattiaan tuijotellaan, mutta toisaalta paikka paikoin jokainen boosteri, varsinaisista säröistä puhumattakaan on sammutettu. Puheen vuoron saavat reverbit, delayt ja jopa ihanan 90-lukulaiset flangerit ja phaserit joiden paluuta, hyvällä maulla käytettynä olen odottanut.

Laulaja Eliann Tulven olemuksessa ja laulusoundissakin on kieltämättä jotain samaa kuin Mazzy starin Hope Sandovalissa ja kyllä bändikin hetkittäin saattaa kuullostaa Mazzy starilta, mutta Mazzy starin folkkia Holy motorssissa ei ole ja omasta mielestäni, hyvä niin.

Nyt olisi jollekkin kotimaiselle keikka järjestäjälle kaino pyyntö, hommatkaa tämä veljeskansamme ihanuus Suomeen soittamaan vaikkapa muutaman kaupungin mini-kiertue, olen eturivissä.

Kiitos ajastasi.