Thomas Giles ei halua urautua

with Ei kommentteja

Between the Buried and Me -yhtyeestä tuttu Tommy Giles Rogers Jr. julkaisi uuden soololevyn 4. marraskuuta. Levy on julkaistu edellisten tapaan nimellä Thomas Giles. Teos kantaa nimeä Velcro Kid. Vaikka Giles on itsekin monien äänien mies kuullaan lätyllä myös Devin Townsendia ja Jake Trothia. Genremääritelmät voidaan siis unohtaa ja vaikka lokero löytyisikin sillä ei ole merkitystä. Vähän linjakkaammalta tuotos kuitenkin kuulostaa, kuin vuoden 2011 Pulse joka on sekin mielestäni tsekkaamisen arvoinen. Edellisistä levyistä on siirrytty selvästi elektronisempaan suuntaan.

Velcro Kidin biisit ovat keskimäärin melankolisen kuuloisia, mutta eivät ahdistavia. Kappaleet luovat ainakin itselläni mieleen pieniä elokuvakatkelmia. Giles onkin kokeillut myös elokuvamusiikin säveltämistä. Moni biisi näistäkin sopisi hyvin johonkin tämän hetken elokuvaan. Samaa 80-luvulta ammentavaa soundia on jo kuultu monessa elokuvassa ja sarjassa parin vuoden sisään.

Vaikka laulut on kohdillaan ja äkkiseltään lyriikatkin tuntuvat toimivan on Thomas Giles julkaissut biisit myös instrumentaaliversioina. Ne sopivat varmasti esimerkiksi tuomaan tunnelmaa lukuhetkiin. Jos miehen sooloura ei ole tuttua kannattaa tsekata hivenen David Lynch-henkinen musiikkivideo alta. Kovinkin BTBAM-fani voi huomata laulavansa mukana ”oh I know it’s not my style, it’s not my style, but I believe in this”!