Kevään kolahdukset

with Ei kommentteja

Moi! Höpönassut. Koska tuntuu että hyviä kokonaisia albumeja ei tunnu taas tuhkatiheään ilmestyvän, ajattelin kirjoittaa irtobiiseistä jotka ovat tehneet vaikutuksen alkuvuoden aikana.

Karo Broman – Huoleni

Edesmenneen Manboy yhtyeen priimusmoottori, Karo Broman teki vakuuttavan suomenkielisen avauksen Huoleni nimisellä kappaleella. Sävellyksen rakenteessa kuuluu Manboy, mutta kovin vaikea on keksiä mitään Suomeksi laulettuja vastaavia teoksia. On haastavaa saada suomi kielenä soimaan näin hyvin.
Rakenteeltaanhan huoleni, on perus popkaavan mukaan etenevä stipale, mutta se kaavahan on juuri täydellinen oikeissa käsissä, ja Bromannilla nuo kädet ovat. Kuuleman mukaan kappale on syntynyt taistelusta vaikeaa sairautta vastaan ja siitä selviytymisestä. Tuo taistelun tunne välittyy kyllä ainakin minulle kuulijana enemmän kuin hyvin, kaihon ja lohdun liitto siirtelee sisuskaluja. Jäämme innolla odottamaan seuraavaa singleä joka edeltää syksyllä julkaistavaa kokopitkää albumia.
Kuuntele biisi: Spotify

Vesta – Ota varovasti

Vestan Ota varovasti on täydellinen elektropopteos ja sai täten ilmestyessään odotukset albumia kohtaan taivaisiin. No ei ne odotukset tietenkään täyttyneet. On kiva että tuotantotekniikoilla leikitään ja onhan Jori Sjöroos tekijämies, mutta nyt tuntuu että seikkailu on paikka paikoin mennyt liiaksi niin sanotuksi ’omaksi kivaksi’. Mutta kuten todettu Ota varovasti on biisi jota on tällä hetkellä esimerkiksi kenenkään asiansa osaavan tiski-Jukan vaikea sivuuttaa. Erityisesti biisiä kuljettava bassosynalaini polttaa kuin kesäkatu, ei kuitenkaan se Dannyn. Vestan tapa laulaa yrittämättä liikaa, on miellyttävää kuultavaa, hän onkin sanonut olevansa musiikintekijä, ei laulaja.
Kuuntele biisi: Spotify

Alice Merton – No roots

No roots on tätä nykyä Saksassa asustavan Alice Mertonin jo vuonna 2016 ilmestynyt biisi. Kappalehan on ideaansa nähden liian pitkä ja sitä kuljettava bassolinja lainaa ehkä liikaa White stripesin Seven nation armya, mutta puutteistaan huolimatta on tarttuva ja raikas. Ilman majoryhtiön tukea operoiva Merton on saanut hiipivää suosiota No rootsilla ympäri maailmaa ja kappaletta kuultiin esimerkiksi Tanskassa jääkiekon mm-kisojen katsomoissa. Kiva että markinaalista on mahdollisuus pitkäjänteisellä työllä ja hyvällä materiaalilla nousta massojenkin korviin.
Kuuntele biisi: Spotify –  Soundcloud

Yaeji – drink i`m sippin on

Eteläkorealaiset sukujuuret omaava Yaeji, on tämän kesän Flow-festivaali vieras ja nimi joka kannattaa pudottaa jos haluaa päteä ja olla tosi cool ja in ja hip ja pop ja aallon harjalla ja päällä ja alla. Eksotiikka lisää kappaleen viehätystä, sanoja ei ymmärrä, tunnelma on utuinen ja laiska, suurkaupungin autot menevät miljoonaa ohi mutta sinulla ja Yaejilla ei ole mihinkään kiire. Toisin kuin Alice Mertonin No Rootsin kohdalla toivoisi että Drink i’m sippin olisi muutaman kierron pidempi, muita muita puutteita en biisistä sitten löydäkkään. Menkää katsomaan Elokuiseen Suvilahteen Yaeji, ja opetelkaa sitä ennen vaikka lausumaan taiteilijan nimi oikein, ite en jaksa.
Kuuntele biisi: Spotify – Soundcloud