Kuuntelupäiväkirja viikko 12

with Ei kommentteja

Bob Marley & the Wailers – Uprising 3,5
Taitaa nousukausi katketa Survivaliin ja siitä alkaa hitaat lopputekstit. Redemption Song saa toivomaan että Marley ois tehny levyllisen folkkia.

Bob Marley & the Wailers – Confrontation 3
Viimenen studiolätty on sitten jo todella littee tekele. Ilman henkilöpalvontaa ei tarjolla oo mitään mitä ei lukuisat Marleyn jäljittelijät ois tehny ja monesti vielä paremminkin. Ellei lasketa biisin Give Thanks and Praise taustakuoroo kuiskaamassa ”Jah”. Sen ilon arvon saa kukin itse päättää. Ja onhan toisaalta I Know-raita jotain uutta kun Marley vetää diskonumeron jonka kuuleminen tuntuu kyllä väärältä.

Metallica – Death Magnetic 3
Erinäisillä mittareilla ensimmäinen hyvä Metallica-lätty sitten Black Albumin mikä tekee tommoset 17 vuotta joka ei tietenkään oo mikään uniikki suoritus. Se mitä nyt sitten tapahtuu musiikissa on vanhan muistelua eli sinne menneen gloorian päiviin palataan kohtuullisilla sarjoilla riffittelyjä. Metallica ite joko uskoo voimakkaasti jumalstatukseensa tai nauraa sille hysteerisesti kun on pitäny saada tälle levylle teos nimeltä The Unforgiven III. Eli Metallica kuulostaa ihan kohtuulliselta Metallica-pastissilta mutta aika ois käytetty yhtä hyvin etelän lämmössä helteessä uima-altaalla kun tätä lättyä vääntäessä.