Kuuntelupäiväkirja viikko 44

with Ei kommentteja

(ei edelleenkään edusta toimituksen viallista kantaa)

Black Sabbath – Black Sabbath 3,5
Onneks Iommilta katkes vähä sormenpäitä. Teki hyvää musiikin (epä)kehitykselle. Noin muuten lähinnä ollaan siinä bluesin fissioitumisvaiheessa kohti alkumetallia.

Black Sabbath – Paranoid 4
Pitkälti se näitten levy jonka vaikutus näkyy ja kuuluu hyvässä ja pahassa ainakin noin 83% kaikkia maailman metallibändejä. Sekä paras yksittäinen asia että selkeimmin lätyn kiteyttävä tekijä on kuitenkin ihana kansikuva.

Black Sabbath – Master of Reality 4
Parin turhan instrumentaaliväliosan lisäks on tarjolla aimoannos matskua tuleville metallibändeille. Siitä vaan kopiokone puksuttamaan. After Foreverin Jumala-, Kristus- ja tuonpuoleinen elämä-tekstit on tosin ikävästi unohtunu.

The Damned – So, Who’s Paranoid? 4,5
Papat on kauheessa vauhdissa. Harvat alkupunkkarit on. Mulle tulee kokoajan se fiilis että ois jossain musiikkiteatterissa tai kabareessa. Eli tuloksena on psykedelinen punkkabaree! Tai sit mä oon vähä vainoharhanen. Ja vielä ekstrapuoltähtee siitä että joku on unohtanu päätösbiisi Dark Asteroidin loppujamittelussa sekä stop- että fade out-nappeja.

Klaus Thunder & Ukkosmaine – Niinivaara Express 3
Romanttisen humpan uus tuleminen.

Loiri, Vesa-Matti – Eino Leino 3 3,5
Ne kaks ekaa Veskun Leinoo on varmaan olennaisimmat mut jos kaipaa kauheesti lisää nii kyl tää sen tyhjiön täyttää. Musassa ollaan aika lähellä vaikka chansonia kun sovitusratkasut on pitkälti jazz-klassinen-folk-vaikutteisia laulelmia.

Loiri, Vesa-Matti – Eino Leino 4 (Päivän Laskiessa) 3,5
Nähtävästi viimenen ja ainoo tän vuosituhannen Loiri-Leino joka näyttää ainakin osin kierrättävän jo käytettyjä tekstejä ja varovasti hakee vähän erilaista suuntaa kun aiemmat Leinot ehkä hieman enemmän bändisoittoon nojaillen, tekemällä asiat aiempaa pitemmän kaavan kautta ja eräinä hetkinä jopa riskeeraten, kuten Se Kuitenkin Liikkuu-biisin metallivaikutteissa. Ilo myös saada Leinoille päätös ettei tarvi epätoivosesti tehdä niitä kahtakymmentä kappaletta.

The Triffids – Calenture 3
Jotain tapahtuu ja tästä niin hienosta bändistä väännetään tylsähköö kasaripoppia. Elämän suuria mysteerejä.

The Triffids – The Black Swan 3
Bändi on pahasti Born Sandy Devotionalin kiroissa eikä oo kyllä sen jälkeen saanu enää pakkaa kasaan. Nyt yritystä on joka suuntaan mutta tulokset on laihanpuoleisia. Ja uudelleenjulkasu lisää vielä hämmennystä esim I Can’t Help Falling in Love-coverin muodossa.