Charlotte Day Wilson – Stone Woman

with Ei kommentteja

Muun muassa Flowssakin nähdyn BADBADNOTGOODin kanssa yhteistyötä tehnyt Kanadalainen Charlotte Day Wilson tekee vaikuttaavaa jälkeä uudella EP:llään Stone Woman. Eritelläänpä tätä hieman.

Ensimmäisenä mainittakoon Charlotten voimakas mutta samettinen, ääni joka onnistuu koskettamaan. Tunnetta löytyy, mutta tästä huolimatta Wilsonin R&B-mopo ei lähde keulimaan hetkeksikään vaan hänen ilmaisussaan on lähes Miles Davismaista cooliutta.

Toinen hieno asia on se, että Stone Woman sisältää ainoastaan hyviä biisejä. Kuuden biisin kokonaisuuden kuunteleminen soljuu kuin heinän teko. Doubt, Nothing New, Let You Down, Falling Apart ja Funeral. Näistä biisien nimistä voinee päätellä että aika synkissä teemoissa ja tunnelmissa liikutaan ja sehän sopii.

Kolmas syy levyn erinomaisuudelle on sen äärimmäisen tyylikäs tuotanto. Sävellyksissä on paljon upeita harmonisia ulottuvuuksia mutta niitä ei paiskata suoraan kuuntelijan kasvoille vaan hivutetaan hienovaraisesti, ikään kuin näkökentästä takavasemmalle vilahtaen. Biisien sovituksissa on siis sopivasti less is more-asennetta mutta välillä sitäkin on vähemmän ja patojen annetaan murtua.

R&B / Soul -musaa ei voisi tänä aikana enää tämän paremmin ja tyylikkäämmin tehdä. Jään odottelemaan lisää hyvää musiikkia Kanadasta. Kannattaa tutustua myös Charlotte Day Wilsonin edelliseen EP:seen.

Spotify-linkki Stone Womaniin on tässä. Ja katsoppa myös Stone Womanin musavideo.