Nick Hakim – Green Twins

with Ei kommentteja

Nick Hakim on brooklyniläinen nuori mies joka on tehnyt yhden tämän vuoden kiinnostavimmista levyistä. Itse olen odotellut uutta materiaalia kyseiseltä artistilta jo pari vuotta, aina siitä asti kun kuulin erinomaisen ”Sleep”-kappaleen. Biisi on mielestäni äärimmäisen huikea. Kuuntele se tästä:

Green Twins

Nyt tyyppi on siis julkaissut levyn, joka kantaa nimeä ”Green Twins”. Kyseessä on artistin edellisiin julkaisuihin verrattuna muutamaa pykälää psykedeelisempi, surrealistisempi ja unenomaisempi teos. Tästä kertovat jo levyn kansitaide sekä nimi. ”Green Twins”-biisi sai Hakimin mukaan alkunsa unesta, jossa kaksi vihreästä mönjästä koostuvaa vauvaa juoksentelee jalkakäytävällä ja lopulta jää auton alle. Tämä uni oli toistunut neljä kertaa. Varsin psykedeelistä.

Unen logiikka heijastuu myös itse musiikkiin. Pohjimmiltaan Hakim edustaa lähimmin ehkä niin sanottua Neo Soul-genreä. Utuinen ja happoinen, sekä hieman punkhenkinen tuotanto erottaa Green Twinsin kuitenkin massasta. Kaikki on niin analogista ja niin vintagea kuin vaan voi olla. Kaikua on käytetty erittäin reippaalla kädellä. Myös sävellyksissä on tiettyä surumielisyyttä joka on harvinaisempaa D’Angeloiden ja vastaavien heppujen musassa.

Green Twins ei välttämättä ole se kaikista helpoin pala purtavaksi, eivätkä kaikki sen vivahteet välttämättä aukea heti ensimmäisellä kuuntelukerralla. Kannattaa kuitenkin yrittää