Kuuntelupäiväkirja viikko 22

with Ei kommentteja

Louis Armstrong and His All-Stars – Satch Plays Fats: A Tribute to the Immortal Fats Waller 3
En voi olla tykkäämättä Louis Armstrongin äänestä. Se saa sitten jälleen tuskailemaan sen johdosta että taaskaan en kuullu Armstrongin parasta kamaa.

Bad Ass Brass Band – Töttöröö 3,5
Puhallinsoitinorkesteri höysteillä ja lievällä balkanmusapainotuksella puskee ulos lähes indierockin muotoo tai vaikkapa aneemista iskelmää. Lyriikkapuolikin on niin ihanan sattumanvarasesti osuma/huti-akselilla kokonaiskuvasta on mahdoton saada mitään yleisilmettä. Ehdoton alkulohkosta jatkaja mutta siitä eteenpäin on hankalaa.

Circle (ex-Falcon) – Leviatan 3,5
Circle on viirus. Se elää mutaatiosta. Mutta toisinkuin viirukset, yhtä haitallista Circle-mutaatioo kohden sattuu vaikka kuinka monta hyödyllistä. Nyt ei taida olla yhden yhtä särökitaraa koko lätyllä vaan ollaan kummittelevasti jumittavassa folkjohdannaisessa. Ei mikään maailmaa mullistava tekele mutta ilahduttava täyskäännös jälleen kerran.

Feist – The Reminder 3,5
Feistillä(kin) on se yleinen ongelma että se kuulostaa ihan hyvältä muttei sen enempää. Ainakaan tällä kertaa.

Feist – Metals 4
Maailma pyöris kyllä oikein mukavaan malliin ilman Metalsiakin mutta nyt loksahtaa joku palanen sellaselle paikalle että voisin kuulla tän etäisesti myös soivan autiosaaren aamupäivässä.

Them Bird Things – Fly, Them Bird Things, Fly! 3,5
Idea on karkeesti ainakin legendan mukaan se että tekemisessä mukanakin oleva amerikkalaiskaksikko joka alotti musantekemisensä jo 60-luvulla tekee nytkin biisit ja Salla Day laulaa ja erinäiset suomilaatu-ukkelit soittelee vielä taustoja. Lopputulos on sitten muutama aivan täysosuma ja jokunen turhake ja loput siitä välistä.