Kuuntelupäiväkirja viikko 28

with Ei kommentteja
Buena Vista Social Club – Buena Vista Social Club 4
Meille ainakin mainostetaan näitten sankarien olevan kuubalaisen musiikin legendoja ja piti se paikkansa tai ei niin tekeminen on aikalailla just niin laadukasta. Pidän kyllä hitusen enemmän tän komppanian livekeikkatallenteista koska tää on musiikkia joka on aina eläny kansan kanssa symbioosissa ja sen vieminen studioon tylsistyttää terävintä kärkee ja hillitsee kovinta paloa eikä tarjoo mitään boonusta tilalle. Silti kovasti laadukasta afrokuubajazziskelmää.

Hot Tap – Billenium Soundscapes 3
Kilkatusta, piippailua ja semmosta ambientkonemusaa mukavasti muttei välttämättä helposti kuunneltavassa paketissa. Riemun hetkiäkin siitä että kuuntelen just nyt tätä musaa tuli vastaan mutta ei mitään pitkälle kantavaa katharsista. Piipitti siis kivasti toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

Poutatorvi – Poutatorvi 4
Kuten sittemmin olemme tulleet huomaamaan, on Markus Pajakkala-projektit yleensäkin yhdistelmä jazzfuusioprogee ja lukuisia eri tyylilajeja aikas kompakteissa biisipaketeissa. Poutatorven kohdalla vielä sillain kivasti tanssijalkaa vispaamaan laittavasti. Harmi että ne livenä käytetyt naamiot ei näy kuunnellessa.

Utopianisti – Utopianisti 4
Hirveen paljon lähempänä Frank Zappaa ei olla totuttu Suomessa käymään kun mitä Markus Pajakkala tässä. Kuulijan ei tarvi onneks tosin kuunnella pakonomasta shokkihuumoria vaan voi keskittyä laajahkon genrekirjon progejazziin mm. valssin, klezmerin ja iskelmän luuppien läpi.

Utopianisti – Utopianisti II 4
Keksii melkein uuden formaatin jossa levy sisältää varsinaisen albumin, nyky-Ep-mittasen yhteistyön Black Motorin ja Jon Ballantynen kanssa ja vielä päälle kymppiminuuttinen jamikooste levyn sessioista. Itse albumi on suppeemmalla skaalalla mutta pidemmälle viedymmillä ideoilla operoiva kun debyytti eli vie jälleen iskelmää ja ties mitä oopperanpoikasta ja Faarao Pirttikangasta progejazzin uumeniin. Motorin ja Ballantynen kanssa vedetyt neljä raitaa vie kuulemma Pajakkalan vähän oudommille improvesille mutta mulle jäi taas kerran Motorin menosta vähän tylsä fiba mikä on aina yhtä hämmentävää koska se sisältää laatujengiä. Jamikooste on bonusraitana aikas hauska mutta epäoleellinen.