Kuuntelupäiväkirja viikko 29

with Ei kommentteja

CMX – Aura 3,5
A.W. Yrjänä on lauluäänenä monotoninen ja sen lyriikoista ei ota mitään selkoo ilman vuosien esoteriaopintoja mutta tässä kohti diskografiaa törmää ihan kohtuullisesti alkupään hc jossain horisontissa, hämyfolkkinuotio ja vanha kunnon proge.

Lassy, Timo – In With Lassy 3
Tää vanhan ajan kunnon jazz jota tässä vedetään tuntuu tänä päivänä aika lässyltä.

Nervous Dater – Call in the Mess 3
”I wanna feel special, though I know I’m not” oli suurinpiirtein se laini näiltä joka tuntu parhaiten kuvaavan tätä ysärialternativehenkistä kipuilua. Naisvoksut toimii hyvin ja tekee persoonaa mutta sitten jokunen biisi päättää miesoletettukin laulaa ja ne on heti heittopussibiisejä.

Perko, Jukka – Kaanaanmaa 2,5
Lähinnä tämmöstä virsien läpifiilistelyä kokoonpanolla kamariorkesteri plus Perko liidaamassa fonilla. Niin pitkä on matka, ei kotia näy.

Sonhos Tomam Conta – Hypnagogia 3,5
Brasiliasta tällä kertaa heilutaan oikein mukavan pihakeinumaisesti shoegazen ja pehmeemmän blackgazen väliä. Ei ehkä muuta tarttunu tässä kohti elämää tän kuuntelusta joten sikäli ei ehkä sitten ihan fantastinen tekele.

Tenue – Territorios 3,5
Espanjalainen bändi puskee yhden raidan puolituntisen rypistyksen joka on vahvasti blackgazen suuntaan vaikkakin hitusen tuolta postposthardcoresuunnalta. Mitään merkittävää vikaa ei oo mutta ei myöskään omaa leimaa jolla erottus edukseen.

Various Artists – The Sound of Jazz 3,5
Just sopivan koherentti sekalainen seurakunta jazzin kimpussa niin että se tulee aika monipuolisesti tehdyks erilaisilla kokoonpanoilla mutta pysyy aina turvallisissa rajoissa. Mukana mm. Jimmy Giuffre, Billie Holiday ja Count Basie.

Xysma – Lotto 4
Lähin vertailukohta soundille joka tulee mieleen ois varmaan jenkkien desert rock-skene mutta vaikka Xysman juuret on lähempänä deathmetallia niin Lotto hönkii psykedeelistä ilmaa mainittuja jenkkejä voimallisemmin vaikka muistaa ja osaa puskee myös riffigroovee oikein mukavasti.