Kuuntelupäiväkirja viikko 37

with Ei kommentteja

Amos, Tori – From the Choirgirl Hotel 2,5
Pianoballadit kohtaa brittiprogeilijoiden progen jälkeisen taidemusan väsyneimmät puolet.

Chapman, Tracy – Tracy Chapman 3
Onpas folkhyssyttelystä saatu tuotettua tylsää keskitien kuunneltavaa.

David Cronenberg’s Wife – Hypnagogues 3,5
Paloja altkantria, isoja paloja indierockia ja ylpeyttä omasta nerokkuudesta. Ja onhan se viihdyttävää seurata tekstien kehittymistä stooreiks.

Earl Sweatshirt – I Don’t Like Shit, I Don’t Go Outside 3,5
Lyhyestä virsi kaunis. Ei tosin kovin kaunis eikä tiettävästi virsi. Mutta lyhyestä pituudesta bonuksia ja onhan tää muutenkin ihan mukiinmenevän kompaktia räppiä. Ite en tosin jaksa innostua.

Led Zeppelin – III 4
Ei enää mikään boogiehumppabändi. Muistinko että Zeppelinin kolmosella kuuluu syntetisaattoria? Että se on laaja kokoelma eri tyylejä? Ei vastaa juurikaan yleisiä mielikuvia bändistä vaan on paljon sitä moniulotteisempi ja parempi.

Oysterband – Deserters 4
Folkin poljentoo ja keveyttä, kevyen rockbändin musiikillista ulosantia ja tekstit punkfolkfuusioo.

Oysterband – Holy Bandits 4
Jos brittifolkissa on sun mielestä kivoja juttuja mutta se päätyy aina kuulostamaan itkuvirreltä tai hobittitanssiaisilta ja kaipaisit siihen selkärankaa joka ei hukkaa sitä folkpuolta niin Oysterband saatta hyvinkin olla se mitä etit. Suositellaan myös ihmisille jotka vaan tykkää hyvästä musasta.

Shabazz Palaces – Black Up 4
Hiphoppia joka on lähempänä ambienttia ja abstraktia maalamista kun varsinaista emogenreensä. Kummasteltavaa, ihmeteltävää ja ihailtavaa riittää ja albumimittakin on napakka. Tää debyytti tuntuu kiteyttävän ideat todella tehokkaasti verrattuna moneen myöhempään tekemiseen. Kaappaa hyvin harvoin täysin valtaansa mutta osaa tehdä senkin vastustamattoman tehokkaasti.

Shabazz Palaces – Quazarz vs. The Jealous Machines 3,5
Synapiippauksia ja -pulputuksia ja sämplerinmöläyttelyä rytmikkään puoleisen musan taustana. Jees. Mut ei niin zeniitissä.

Stokas, Babis – Poulia Tis Nihtas 3
Stokas sekottaa luontevasti rockia ja kreikkafiboja ja soundaa hyvältä. Juuri mitään sen suurempaa vaikutusta en havaitse edes ties kuinka monennella kerralla.