Kuuntelupäiväkirja viikko 46

with Ei kommentteja

Berghäll, Joakim – Dialogues I 4
Tunti Joakimin fonien soittoo kymmenessä raidassa joista jokaisella eri pianisti mukana. Ainakin mistään perinteisestä freestä ollaan kaukana jos tän on tarkotuskaan edes osotella etäisesti sinnepäin. Tunnelma on nimittäin hienovarasen seesteinen, ehkä jopa alleviivatun kahlittu mutta hyvällä tavalla. Berghäll ei taida kertaakaan puhaltaa sydämensä kyllyydestä foniinsa ihan niinku pelkäis peittävänsä pianon soinnin joka sekin on verrattain varovasti soitettua. Mutta silti ilmassa ei oo niinkään standardien kahlaamisen turvallinen tuntu vaan pieni syksyinen seikkailu.

Hawaii Mud Bombers – Mondo Primo 2
Punkpoppia, surfinstrumentaaleja, tyttö/poikavoksuja, teinirakkautta, marssitorvia ja kaikki kovin hengettömästi.

Kekal – Envisaged 4
Indonesialaiset metallipäät alkaa olla kivasti omillaan. Niin tahkottu laji kaikenlainen progemetalli onkaan, onnistuu Kekal kuulostamaan jokseenkin tuoreelta eikä edes sillä että tunkis indonesialaisuuttaan millään tavalla kuulijan naamariin vaan ihan vaan tekemällä omannäköstään metallia jossa raskaat osat on usein käytetty mauste jännän kuulosen fiilistelyn ja esim tyylilajissa aika rohkeen ja epätyypillisen syntetisaattorin käytön lomassa.

maudlin of the Well – Part the Second 4,5
Kun tää comebacklätty ilmesty 2009 niin kukaan tän tai muita Toby Driver-prokkiksia tuntenu ei enää ollu suuren uutuudenviehätyksen vallassa. Mutta tää on edelleen se bändi joka uskaltaa ja osaa tehdä melkein mitä vaan. Uskaltaa heittäytyä pelkän viulun kannettavaks ja osaa tehdä siitä tärkeen osan progeilua. Metallipuolta kuullaan ehkä yllättävän vähän mutta ehkä se ei vaan ollu Driverin mielenmaisemaa noin vuonna 2009. Sitä paitsi Driver ja kumppanit haltsaa kaiken muunkin niin hyvin että siitä vaan.

Master – On the Seventh Day God Created… Master 3
On tää deathmetalli hauska laji. Toivottavasti jengi teki sitä oikeesti tosissaan koska muuten se on vaan vastine japanihuumorille. Kitarassa Paul Masvidal joka sittemmin mestaroi Cyniciä. Juurikaan sooloilla ei juhlita vaan paino on tiukassa rypistyksessä. Ilmestyskirjalainat on hauskoja.

M.I.A. – Kala 4
Vie klubibileet basaariin niin siitä sillisalaatista ei koskaan halua tulevan loppua. Jopa Timbaland kuulostaa näissä kemuissa hyvältä puhumattakaan lapsiräppäreistä.

M.I.A. – Maya 3,5
Kalan kaaoksellinen ilakointi on saanu väistyä kellarireivien tieltä. Hauskoja industrialsävyjä.

Rubik – Bad Conscience Patrol 4
Kylläpäs Rubikin tekemistä on taas ilo seurata. Sitä kun on niin helppo luulla progepopiks mut se on oikeesti poppaavaa progee. Suositeltava tutkimusmatka kun ikinä ei tiedä mihin se vie mutta pakka pidetään turvallisesti nautiskeltavana.

Speckmann Project – Speckmann Project 3
Deathmetalbändi Masterin laulajabasisti Paul Speckmann halunnee tällä thrashiyttää Masterin debyyttiä. Valtaosa biiseistä on siis uusintavetoja sieltä. Mukana myös jokunen muualta haalittu biisi joissa on yleisesti vielä enemmän thrashiä. Ihan hyvää paukutusta mutta tuskin mistään vinkkelistä oleellista ellei satu fanittamaan Speckmannin tekemisiä tai ysärideathin kaikkia pikkunotkelmia.