Kuuntelupäiväkirja viikko 48

with Ei kommentteja

Edie Brickell & New Bohemians – Ghost of a Dog 4
Genree pitää varmaan hahmotella jonkunnäkösen folkrockin kautta kun pohjana on akustinen kitara ja meininki on läsnä bändisoitossa. Mutta paljon oleellisempaa on bändin kova tekeminen, pätevä säveltely ja Brickellin taipuminen kaikkeen soolonumeroista melkein rockrevittelyyn asti. Lätty vois omista lähtökohdistaan varmaan olla parempi enää vaan jos sitä revittelypuolta ois enemmän kun tämmöseen tuntiin sitä kyllä kuulis helposti useempiakin kertoja. Mutta selkeitä heikkouksia ei löydy.

Gezebelle Gaburgably – Gaburger 3,5
Sovin itteni kanssa että Gaburgably ei oo sukunimi. Yhdistelmä vaatehuonediskoo ja makuuhuonepunkkia. Energistä, värikästä ja myös kyvykästä kattelemaan sisällepäin. Ja ihan ookoo.

No Shame – Rebound for Glory 3
Ihan jees kotimaista klisepunkkia. Kaikki mitä voi olettaakin kuulevansa tulee kyllä vastaan. Gängivoksut, vähän skata jossain välissä, kiihketä huutoo paremman maailman puolesta ja varovaisen optimistista tsemppausta. Jotain iskelmällisyyttäkin löytyy vähän maustamaan kokonaiskuvaa täkäläisemmäks.

Repo, Laura – Mountain of Me 4
Yks parhaita juttuja musiikin kuuntelussa on se kun päätyy jostain syystä kuuntelemaan jotain mistä ei oo mitään ennakkokäsitystä ja huomaa että jostain kumman syystä se osuu jollain kumman tavalla. Laura Repo on singersongwriter… tietenkin Kanadasta. Kokoaikaisesti kummitteleva kantripohjavire on ehkä just se mitä Kanadalta sopiikin odottaa, sillä kun on musiikin historiassa pitkä ansioluettelo vähän omaperäsissä mutta ei kovin oudoissa artisteissa jotka pieksee monesti jenkkiläiset markettiverrokkinsa. Sen lisäks valtaosa biiseistä vaan toimii.

Tequilajazzz – Zhurnal Zhivogo 3
Jos Tequilajazzz alkokin punkbändinä niin semmoseks sitä on enää 2000-luvulla aika vaikee tunnistaa. Ennemminkin se kuulostaa venäläiseltä versiolta Policelta mutta vaan kiinnostavammilla bassokuvioilla ja mukana kasa kavereita värittämässä tekemistä.

Tequilajazzz – Nebylo 3
Versioi itteensä akustisesti. Oikein jees. Se siitä kai.