Kuuntelupäiväkirja viikko 8

with Ei kommentteja

The Beach Boys – Endless Harmony Soundtrack 3,5
1998 julkastu viihdyttävä sekamelska kamaa alkaen kait vuodesta 1963 kattaen demo- ja liveversioita enemmän ja vähemmän tutuista biiseistä ja myös ennen julkasemattomia uusia tuttavuuksia. Pääsee siis kuulemaan alkuaikojen surfpotpureita livenä ja bändin radiomainoksia mutta myös Pet Sounds-biisien livevetoja. Esimerkiks Sail Plane Song ja Endless Harmony vois olla kadonneita helmiä.

Dylan, Bob – Rough And Rowdy Ways 3,5
Bobi on tarinasetänä kovin viihdyttävä. Ja tekstiä tulee kun räppäreiltä konsanaan joskin rauhallisemmalla tempolla. Musa jumittaa aika kutkuttavasti bluesfolkkliseitä mutta aivan valtavalla kokemuksella tehtynä. Yllättäen huomasin hieman karsastavani lopetusbiisi Murder Most Fowlia joka on Dylanin pisin biisi ikinä 17 minuutin kestollaan. Se kertoo John F. Kennedyn murhasta mutta kumman palvovassa sävyssä. Koko levy vilisee popkulttuuriviitteitä myös vaikka kuinka pitkän ajan bongausharrastuksiin.

Giant Robot – Crushing You with Style 3,5
Suomalaista rytmimusiikin juhlaa. Giant Robot kasailee jazzista, funkista, jamaikamusasta ja muista toimivista vaikutteista hauskan sotkun hiphoppia. Päällekäyvyys melkein huutaa poissaolollaan mutta yhtä paljon huutaa groove olemassaolollaan.

Giant Robot – Superweekend 3
Robotti on löytäny uransa letkeestä hiphopista ja kaivanu sen tarpeeks syväks että siitä ei tarvitessakaan poiketa. Jumppaa edelleen mukavasti eteenpäin mutta debyytin löytämisen riemu on kadonnu.

Jackson, Michael – Thriller 3
Kai tästä kohtuullisen EPn sais. Tai vaikka Billie Jeanin 12-tuumanen vois ajaa saman asian. Balladit on lähinnä hirveitä, tanssikama kulkee mutta yleensä paikallaan ennen outroo.

Jackson, Michael – Bad 3
Möykkäel painaa tuttuun tyyliin. Balladitylsyyttä on siedettävä määrä ja groove se vaan jaksaa puksuttaa pysähtyen tasasesti asemillaan.

Mimmo, Gianni / Sjöström, Harri – Live at Bauchhund Berlin 2010 3,5
Kaks sopraanosaksofonia duetoi vapaasti. Kivan laitapuoleinen idea, hyvä toteutus ja sopiva kesto.